Черешня Бігарро Бурлат
Походження: батьківщиною черешні сорту Бігарро Бурлат вважається Франція. На початку 20-го століття сорт був виділений в Ліоні як випадковий сіянець.
Терміни дозрівання: раннього терміну дозрівання - перша декада червня.
Характеристика плоду: ягоди за розміром середні, масою близько 6.5 - 8 гр., Округло-плоскої форми в момент дозрівання, з добре проглядатися черевним швом. Колір плодів насичено темно-червоний. Сік і м'якоть темно-червоного кольору, приємного солодкого десертного смаку, щільність м'якоті - середня. Кісточка овальної форми, досить велика, бічні реберця у кісточки сильно виражені, від м'якоті відділяється легко.Плоди найчастіше вживаються в свіжому вигляді, але і для консервування прекрасно підходять, так як мають щільну м'якоть. Завдяки цим же якостям добре транспортується.
Ростові особливості сорту: дерево середньо росла (висотою до 3.5 м). Формує красиву, кулясту, середньої густини, нетипову, підняту крону. Добре було б проводити обрізку протягом перших двох років після посадки.
Запилювачі: плодоношення щорічне. Але ще більше збільшити врожайність можна за допомогою таких сортів як Лапінс, Гедельфіген, Бігарро Старкінг, Наполеон, Виставкова, Ван, Каролін, Вега, Ванда, Райніер, Хедельфілска, Старк Гарді Гігант.
Зимостійкість: зимостійкість вище середньої. Стійкість до хвороб: грибкових захворювань сорт схильний незначно: монілліоз, коккомикоз і плодова гниль не дивується сорт, якщо вчасно проводити профілактичні обприскування фунгіцидами. Переваги сорту: ранній термін дозрівання, врожайність, посухостійкість, хороший тип плодоношення, відмінні смакові і консервні якості.
Виробник: ТМ "Декоплант".
Саджанець із закритою кореневою системою