Смакові якості відрізняються м'якістю, вона не така гостра та різка, як ріпчаста жовта цибуля. Відмінно підійде для приготування свіжих салатів, гарячих страв, а також для консервації. Маринована червона цибуля Ред Кармен відмінно підходить для готової закуски до м'яса або м'ясних продуктів.
Походження: виведений голландськими селекціонерами.
Виробник: ТМ "Triumfus Onion Products" (Нідерланди).
Терміни дозрівання: період дозрівання, що проходить від появи перших сходів і до масового пожовтіння і вилягання листя, становить близько 75-85 днів.
Характеристика сорту: цибулини сорту Ред Кармен відрізняються підлозі гострим, тонким смаком без характерної для ріпчастої цибулі різкою гіркоти. Крім відмінного смаку, сорт має і запашним ароматом.
У сорту м'ясистий, соковитий м'якуш з фіолетово-червоними прожилками на біло-рожевому тлі. Волокна дуже соковиті, не сильно щільні.
Смакові якості відмінні - сорт добре смакує в салатах та стравах зі свіжих овочів, особливістю є те, що сік з цибулин не фарбують в червоний колір інші складові страв, до складу яких вони входять.
Форма цибулини округла і злегка плеската. Цибулини щільні, красиві, середнього розміру. Вага середньої цибулини - близько 80 г, але це не межа, адже все залежить від ґрунту, догляду та підживлення, і, завдяки сприятливим умовам, головка червоної цибулі може важити й до 120 г. Висота пір'я цибулі Ред Кармен досягає 30-40 см.
Сорт характеризується стабільним врожаєм до 3-4 кг / кв.м при будь-яких кліматичних умовах.
Цибуля відрізняється 100% дозріванням та гарною лежкістю.
Стійкість до хвороб і стрілкування: даний сорт абсолютно стійкий до утворення стрiлок, не схильний до фузаріозу і пероноспорозу. Стійкість до посухи дуже висока - це досягається внаслідок добре розвиненiй, сильнiй кореневiй системi цього сорту.
Особливості зберігання: якщо створити правильні умови для зберігання, то Ред Кармен без втрати товарних та смакових якостей зберігається не менше 7 місяців.
Червона цибуля вважається активним борцем з різними інфекціями, холестерином, цукровим діабетом. Завдяки підвищеному вмісту антиоксидантів значно знижує ризик виникнення новоутворень, уповільнює процес старіння клітин Найбільш корисними є верхні, самі соковиті частини цибулини.
Розфасовка від 100 г та за бажанням