Один з найпопулярніших та дуже смачний сорт озимої цибулі! Невибагливий у догляді, має високу врожайність, а м'який, не дуже гострий смак роблять його незамінним в кулінарії.
Походження: японська селекція
Виробник: ТМ "BROER" (Нідерланди).
Терміни дозрівання: середньостиглий (80-95 днів від сходів до масового вилягання та пожовтіння листя) сорт.
Характеристика сорту: Сеншуй формує округлу, трохи сплющену, золотисто-жовту цибулину, масою 160-180 г (при правильній агротехніці вирощування вага нерідко може досягати 250 г і більше)
М'якуш має дуже приємний, м'який, не дуже гострий, навіть солодкуватий смак, без різкого цибулинного запаху. Щільна, хрустка та соковита структура ріпки дозволяє використовувати овоч не тільки для приготування свіжих страв, а й консервувати цибулини.
Сеншуй стійкий до температурних перепадів, добре адаптований до різних погодних умов. Підходять всі типи ґрунтів.
Сорт середньо зачатковий, тому чудово підходить i для вирощування на перо. Висота рослини становить 40-50 см. Листя широке, темно-зеленого кольору.
Врожайність досить висока, як для озимих сортів - понад 4-5 кг / кв.м.
Стійкість до хвороб і стрілкування: не схильний до утворення стрілок, має високий імунітет до хвороб та шкідників.
Особливості зберігання: при правильному зберіганні до наступного врожаю не втрачає товарного вигляду і смакових якостей.
Розфасовка від 100 г та за бажанням