Висока врожайність, витривалість та гарна пристосованість до різних ґрунтів, це дозволяє без особливих зусиль отримати дуже ранній, чудовий урожай.
Забезпечить вітамінами, підходить для салатів, приправ, перших та других страв.
Походження: голландська селекція.
Виробник: ТМ "BROER" (Нідерланди).
Терміни дозрівання: сорт раннього терміну дозрівання (період від появи сходів до масового вилягання та пожовтіння листя - 60-75 вегетаційних днів). Завдяки більш ранньому дозріванню, ніж у традиційних сортів, дає продукцію в період найбільшого дефіциту.
Характеристика сорту: формує гарні, вирівняні цибулини масою 80-90 г, округло-плескатої форми. Виділяється гарною якістю покривної, темно-золотистого кольору, луски. Шийка у цибулини середньої товщини (чим тонше і замкнутіша шийка в цибулині, тим краще вона зберігається).
Цибулини мають високі смакові якості - помірно гострі, з солодкуватим присмаком, і яскравий, приємний аромат. Малозачатковий сорт, має добре розгалужене, вузьке, трубчасте, темне зелене, з восковим нальотом, листя, довжиною від 20 до 45 см.
Універсальний сорт, можна висаджувати як під зиму, так і у весняний період - дуже витривалий і високостійкий до утворення стрілок. Врожайність становить понад 5 кг / кв.м.
Стійкість до хвороб та до утворення стрілок: дуже високий рівень стійкості до утворення стрілок, відмінно чинить опір різного роду захворювань: несправжньої борошнистої роси, сірої гнилі та бактеріозу.
Особливості зберігання: зберігається чудово - до 4-5 місяців без втрати смакових якостей.
Переваги сорту: нескладно вирощувати, а перевагою перед іншими озимими сортами є дуже раннє дозрівання, стійкість до утворення стрілок, до захворювань та шкідників (повністю він від них не захищений, але хворіє не часто, що позитивно позначається на врожаї).
Розфасовка від 100 г та за бажанням