Жимолость камчатська Тундра (Tundra)
Жимолость Тундра великоплідний канадський сорт середнього терміну дозрівання - найкращий сорт для заморозки, плоди абсолютно не течуть при розморожуванні.
Терміни дозрівання: ягода дозріває в другій декаді червня. Врожайність дуже висока, становить приблизно до 4 кг з куща
Характеристика ягоди: ягоди подовжені, великі, вагою до 1.5 г, мають подовжену форму, що нагадує сливу. Шкірка щільна, темно-синього кольору з восковим нальотом на поверхні. Смакові якості дуже яскраві, плоди мають приємний десертний смак - солодкі, без гіркоти, соковиті. Ніжні м'які плоди мають легким ароматом.
Ростові особливості сорту: кущ швидкорослий, високий (близько 1,3 м), шириною 1,2 м.
Важливим, для великої ягоди є те, що вони досить довго не осипаються.
Стійкість до хвороб і шкідників: сильна, міцна рослина, рідко піддається атаці шкідників.
Запилювачі: для запилення і хорошою врожайності необхідно висаджувати кілька кущів: купуйте різні, квітучі одночасно сорти.
Сорт частково самоплідний, але також потрібні запилювачі. Кращими вважаються Аврора, Хоні Бі
Зимостійкість: має дуже високу посухостійкість та морозостійкість.
Головні переваги жимолості: регулярне плодоношення, великоплідність, врожайність, десертний смак плодів, високий рівень стійкості до хвороб і шкідників.
Ягоди жимолості багаті вітамінами, мікроелементами (магній, залізо, мідь, йод), містять аскорбінову кислоту. Дуже смачні свіжі, а після сезону в сушеному вигляді, замороженому, у вигляді джему, соку і наливок.
Регулярне вживання жимолості - гарантія відмінного імунітету і відмінна профілактика ГРЗ, бронхіту.
Виробник: ТМ "Декоплант".
Саджанець із закритою кореневою системою
Залежно від клімату, в якому виростає жимолость, вміст цукру і кислоти в ягодах різниться. В умовах сухого жаркого клімату збільшується вміст цукру, зменшується кислотність, однак при цьому збільшується кількість дубильних речовин, від чого у ягід з'являється слабка гіркота. Під вологе прохолодне літо в плодах навпаки підвищується кислотність і вміст вітаміну С.
До збору ягід жимолості приступають через 5-7 днів після початку дозрівання. За цей нетривалий час значно поліпшується смак ягід завдяки накопиченню цукрів і зменшення кислотності.